Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/hameenli/public_html/wp-content/themes/hml-seura/single-julkaisu.php on line 8

Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917–1918

Millainen oli Hämeenlinna sata vuotta sitten? Miten Suomen itsenäistyminen näkyi tavallisen ihmisen arjessa? Ja miksi Ananias Abrahamsson ammuttiin? Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917–1918 on yhtä aikaa kiehtova ja järkyttävä kertomus siitä, kuinka venäläisestä varuskuntakaupungista sukeutuu suomalainen, ja vain hetken kuluttua Suomen suurin punavankileiri, jossa tuhannet menettävät henkensä. Kun maailmanhistorian tapahtumat vyöryvät hämäläisen pikkukaupungin yli, on parasta pitää kiinni ja uida mukana. Venäjän vallankumousten nostattama riemu vaihtui pian veriseen murhenäytelmään. Elintarvikkeet loppuvat ja vastakkainasettelu kärjistyy. Pienikin kipinä voi sytyttää hallitsemattoman roihun. Historian tutkija, filosofian tohtori Ilkka Teerijoen mukaansa tempaava kerronta pitää lukijan otteessaan. Urkkijat, santarmit ja vihatut virkamiehet voisivat olla dekkarihahmoja, mutta Teerijoki osoittaa jälleen, kuinka totuus on tarua ihmeellisempää.

Tekijä:Ilkka Teerijoki
Julkaisuvuosi:2017
Kustantaja:Hämeenlinna-Seura ry
ISBN/ISSN:978-952-67634-2-2