Toiminta

Hämeenlinna-Seuran tarkoituksena on kotiseudun kaikinpuolinen kehittäminen, elinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen; kotiseututietouden ja kotiseutuhengen ylläpitäminen sekä kotiseudun kulttuurien vaaliminen ja edistäminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Hämeenlinna-Seura:

• toimii alueensa etujärjestönä, on yhteistyössä kunnallishallinnon kanssa ja vaikuttaa päätöksentekoon,
  • tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja viranomaisille,
  • toimii alueensa asukkaiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä,
  • seuraa kotiseudun aineellista ja henkistä kehitystä sekä tekee siihen liittyviä selvityksiä ja tutkimuksia,
  • harjoittaa kotiseututietoutta lisäävää julkaisu- ja kustannustoimintaa,
  • edistää perinteiden, historian ja nykypäivän tallentamista sekä luonnon- ja kulttuuriympäristön vaalimista,
  • järjestää kokouksia, kotiseutupäiviä ja muita kulttuuritilaisuuksia, näyttelyjä, talkoita sekä kulttuurimatkoja ja opintoretkiä,
  • järjestää koulutusta sekä tiedottaa aluettaan ja omaa toimintaansa koskevista asioista,
  • toimii yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton, maakunnan liiton ja kotiseututyön aluejärjestön kanssa.

Lue lisää Hämeenlinna-Seuran järjestämistä tapahtumista, retkistä ja kokouksista sekä seuran julkaisuista.

Jäsenille

Hämeenlinna-Seura järjestää jäsenilleen ja yhteistoimintakumppaneilleen monimuotoisia kotiseutuaktiviteetteja, kuten luento- ja keskustelutilaisuuksia, erilaisia retkiä ja opastettuja tutustumiskäyntejä sekä tuottaa kotiseutujulkaisuja.

Hämeenlinna-Seuran jäseniksi ovat tervetulleita kaikki kotiseutunsa historiasta, kulttuurielämästä ja luonnonympäristöstä ja tulevaisuuden näkymistä kiinnostuneet yksityishenkilöt sekä yhdistykset ja yhteisöt. Jäseneksi voit ilmoittautua Mukaan toimintaan -osiosta. Lue sitä ennen yhdistyksen säännöt, joihin jäsenenä sitoudut.

Jäsenetuna saat:

• vuosittain ilmestyvän Hämeenlinna-kotiseutulehden ennakkoon jo joulukuussa. Lehti kertoo monipuolisesti ja asiantuntevasti kotiseudun ajankohtaisista asioista, luo näkökulmia tulevaisuuteen ja poimii historiasta mielenkiintoisia aiheita
  • 2-3 kertaa vuodessa jäsentiedotteen, jossa hallitus tiedottaa seuran tulevista tapahtumista ja raportoi jo toteutuneista hankkeista. Samat tiedot löytyvät myös kotisivuiltamme.
  • alennusta osallistumismaksuista seuran järjestämille retkille ja tapahtumiin.

Seuran jäsenmaksu on tänäkin vuonna 12 € varsinaiselta ja 5 € perheenjäseneltä. Yhdistyksiltä jäsenmaksu on 50 €.

Hämeenlinna-Seuran hallitus 2016

Hallitukseen kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 6-8 muuta varsinaista jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Puheenjohtajan toimikausi on yksi vuosi, hallituksen jäsenen kolme vuotta kerrallaan. Hallitus kokoontuu 5-8 kertaa vuodessa.

puheenjohtaja Mikko Hieta
varapuheenjohtaja Irja Appelroth